CURSUSSEN

CURSUSSEN


EIS
 KENNIS!

De Arabische taal


De cursus bestaat uit 6 modules verspreid over 3 jaar. De studenten die geen  Arabisch kunnen, krijgen een aangepaste cursus om mee te kunnen met de eerste module. Hier krijgen de studenten onder andere het Arabische alfabet onderwezen met de juist uitspraak.  Na de 2 modules is men in staat om vlot te lezen en te schrijven in het Arabisch en korte teksten te begrijpen en te vertalen.


Koran recitatie en memorisatie


De Koran is voor de mensheid de meest waardevolle Boek om te lezen en te bestuderen. Het is dan voor ons ook een eer om de kennis over dit Boek in de faculteit te mogen geven.

De eerste voorwaarde om het Boek van Allah te lezen is de juiste intentie hebben, maar vooraleer men kan beginnen heeft men eerst kennis nodig.  En voor die kennis zit je uiteraard hier op de juiste plaats. Arabischtalig zijn is niet voldoende.

Daardoor zijn er veel moslims die de Koran niet op de juiste manier lezen, waardoor men zonder te beseffen grote fouten maakt. Het kan zelfs zo zijn dat de betekenis volledig verandert.

Het is verplicht voor iedere moslim om de Koran met tajwied-regels te lezen (Fard-i °ayn) en het aanleren ervan is Fard Kifaya.

Tajwied betekent letterlijk “iets mooier maken”. Maar het betekent eigenlijk dat elk letter zijn recht krijgt. Dit is een noodzakelijke stap om de Koran te kunnen reciteren en memoriseren.  

Tijdens de eerste module worden er veel belang gehecht aan het uitspreken van Arabische letters (al-macharidj) vooraleer men begint met de woordenschat. Na deze module zal men in staat zijn om de Koran met een Arabische tongval te lezen waar elke letter en woord tot zijn recht komt. 

Pas indien men deze module onder de knie heeft kan men doorgaan naar de module Koran recitatie en memorisatie voor beginners.


Idjaza 


Studenten die verder willen studeren na het volgend van onze modules, kunnen voor deze modules een vrijstelling behalen. 


Docenten


De lessen Arabisch worden verzorgd o.a. door dhr. M. Chelha. (hoofdmoefti in de centrale moskee en imam). Hij heeft onderscheiding op vlak van fiqh en aqida. Mr. Ekinci heeft zich ook gespecialiseerd in de Arabische taal en Koranwetenschappen. Voor meer informatie kan men klikken op


Inschrijven?


Klik op de onderstaande link:

info@ifeg.be

Afspraak maken?

Mail naar:

kamel.bouzaiani@ifeg.be

Of bellen naar onderstaand nummer: (als er niemand opneemt, laat een boodschap achter zodat we u zo snel mogelijk kunnen terugbellen).
Tel: +32.499.41.79.51

Donneer


U kunt uw zakat, sadaqa, donaties en giften over te maken  via bankrekening.

BE37 3900 1561 4328


Adres


Islamitische Faculteit van Europa - Gent

Koopvaardijlaan 44

9000 GENT  BELGIË

Voor meer Info


Voor meer informatie kunt u recht.

Dinsdag vanaf 10:00 tot 15:00

Donderdag vanaf 10:00 tot 15:00


Telefoon


Tel:  0032/ 09/ 233. 02 .38
Fax: 0032/ 09/ 233.02.38
E-mail : info@ifeg.be

Website: www.ifeg.be